Snabba lån nästan alltid förekommande i ”Lyxfällan”

Den stora långköraren ”Lyxfällan” är ett TV-program som är känt från TV3. Där hjälper två ekonomer till för att hjälpa till i personers privata ekonomi. Det har gjorts otroligt många säsonger och många har fått hjälp.

Vad är då anledningen till att så många i Sverige behöver hjälp av Lyxfällan?

Det absolut största anledningen är överkonsumtion. Det är självklart att man kommer lida av en ekonomisk kris om man lever över sina tillgångar en längre period.

Lån med höga räntor gör överkonsumtion möjlig

I nästan 95% av avsnitten som Lyxfällan har gjort så har personers överkonsumtion möjliggjorts av snabba lån. Det vill säga smslån där man oftast har en ganska hög ränta. När ett sådant lån har tagits – då bör man leva snålt framöver. Absolut inte tvärtom.

Det ger en bild om hur viktigt det kan vara att tänka igenom innan man ta första lånet av pengar som ny kund.

På denna hemsidan så jämför vi många låneräntor med varandra. Det är till exempel möjligt att se hur mycket det skulle kunna kosta för dig att låna pengar. Du kan se om det är möjligt att att låna 1000 kr gratis eller om det finns en låg ränta.

På så vis kan du undvika ekonomiska smällar om du skulle vara i behov av ett lån. Det är också bra att du undviker att låna pengar om det inte är akut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *