Ta ett lån – så undviker du ett avslag

Många av de ansökningar om lån som skickas in till låneföretagen kommer att avslås. I flera fall handlar det om klassiskt slarv i din ansökan. Det kan också ha göra med säkerhet, misstänksamheter eller att du tidigare har betalningsanmärkningar.

Här kan du få några tips om hur du kan få ett godkänt lån utan avslag. Det kan vara ett bra innan du skickar in din ansökan. Det höjer chansen att du slipper göra om din ansökan för att få ett lån utbetalt direkt.

Så lånar du utan avslag

Notera gärna att våra tips är inte en garanti för att dina lån ska vara utan avslag. Det är alltid upp till ditt låneföretag med snabblån och SMS-lån att godkänna ditt din förfrågan. Våra tips kommer dock hjälpa dig med att förbereda din låneansökan för att ha så bra förutsättningar att få ett godkänt lån utbetalt till ditt konto.

1. Fyll i korrekta uppgifter

Gå genom din ansökan minst en gång extra innan du skickar in din förfrågan till din långivare. När ett lån får avslag så kan det flera gånger handla om fel info i ansökan. Det kan då vara stavfel på ditt namn, fel adress eller otillräckliga uppgifter om din ekonomi. Om du dubbelkollar din ansökan så minskar risken för att du får avslag på ditt lån genom slarviga misstag.

2. Kolla upp villkor & regler

Varje långivare har regler och krav på dig som önskar vilja ta ett lån. Det är en bra idé att kolla genom kraven innan du skickar en låneansökan. Det kan direkt ge dig information om du är behörig att få ett lån från företaget. Om du på förhand känner att du inte når upp till kraven att få ett godkänt lån – då kan du spara din tid. Det finns gott om andra långivare som har lägre krav som har större chans att godkänna ditt lån utan avslag.

3. Mindre belopp = lägre krav

Det finns goda chanser på att i stort sett alla kan få godkända lån på mindre belopp. Om du vill låna 1000 kr gratis så finns det låga krav. Inte minst för att din långivare tar en låg risk. Det finns de långivare som även har små lån på 500 kr som nästan alltid godkänns.

4. Ingen UC?

Att låna pengar första gången kräver att du har en hyfsad ordnad ekonomi. Det kommer att kontrolleras hos många långivare genom att ta en kreditupplysning – även kallad UC. Det finns de långivare som kan gå runt detta. Mer om detta kan du läsa inne hos varje lånföretag. Där kommer de ha tydlig information om/hur de gör en kreditupplysning på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *