Bedrägerier för snabblån på nätet?

Vi har tagit en närmare titt på vad som gäller kring bedrägerier på marknaden för SMS-lån. Vi ser gladligen att det nu för tiden är mycket bättre koll på vad som gäller hos varje snabblåneföretag. Det är en effekt av att Finansinspektionen och Konsumentverket har gjort en skarp rensning av oseriösa aktörer online.

Vi ser nu endast snabblånföretag som har glasklara regler och villkor. Ett företag som erbjuder snabblån online är nu mer skyldiga att vara tydliga med sin information. Allt ifrån om de godkänner lån utan kreditprövning till hur mycket pengar ditt snabblån kommer att kosta dig.

Säkra lån

Hos Förstalånet.se är vi alltid noga med att du ska få ett bra lån. Därför rekommenderar vi endast företag som vi vet spelar efter reglerna. Det innebär att du kan vara säker på att få ett snabblån och SMS-lån utan bedrägerier om du väljer bland våra alternativ.

Ett bedrägeri av ett snabblåneföretag är inte speciellt förekommande. Det fanns däremot fler konstiga former av bedrägeri av snabblån innan Finansinspektionen fick kontroll på marknaden igen.

sakert-lan-utan-bedrageri

Många i Sverige valde nämligen företag som lånade ut pengar, och sedan tog mer betalt än vad de uppgett de skulle göra. Det kan även handla om att du inte har för förstått regler och villkor för ditt SMS-lån. Då kan det vara en gräns som antingen innebär att du varit slarvig med att läsa genom dina villkor. Det kan även handla om att din långivare inte varit tydlig med sina låneräntor & kostnader.

Skydda dig!

Så kan man skydda sig mot bedrägerier av snabblån? Ja, genom att vara en aktiv kund som själv tar reda på information om ditt SMS-lån och snabblånegföretag.

Genom att ge några minuter extra för att läsa om recensioner, och omdömen för dessa långivare så kan du vinna mycket. Det låter dig först och främst få en bild om hur ditt SMS-lån kommer att se ut. Sedan kommer du även få råd och tips om andras erfarenheter av långivare som t.ex. CreditStar eller FrogTail.

Ett annat sätt att skydda dig på är att testa att låna. Ska du låna pengar första gången så rekommderas du de allra billigaste lånen. Det kan låta dig få en bild om det går till att låna pengar på nätet. I vissa fall så kan du ansöka om första lånet gratis. Vilket är ett perfekt tillfälle att ”testa” att låna pengar från. Det kommer inte kosta dig något, samtidigt som du får pengar direkt insatta på ditt bankkonto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *