Vilka summor är vanligast ta lån för?

Under ett par år har vi på förstalånet.se följt branschen kring snabblån & smslån. Vi har således kunna se vilka summor som folk i Sverige är mest angelägna om att ta. Främst när det handlar om denna typ av lån så rör det sig oftast om mindre summor.

Här följer en lista. Denna lista gäller inte generellt från branschen. Utan är en undersökning vi gjort på egen hand.

Vår erfarenhet kring de kunder som tar sitt första lån på nätet

  • 500 – 1000 kr: 26%
  • 2000 – 5000 kr: 40%
  • 5000 – 10000 kr: 22%
  • 10000 – 50000 kr: 12%

Det allra lägsta belopp som finns hos en del långivare är 500 kr lån. Denna summa är inte speciellt vanlig att man tar en kredit för. Anledning kan flera gånger vara att det är en allt för liten summa för att ta ett lån via ett företag. Ofta så brukar man kunna låna såpass lite pengar av någon man känner.

Däremot är 1000 kr lån mer vanligt. Denna form av kredit är oftast något som svenskar tar på sidor med snabba utbetalningar direkt av lån-krediter.. Det kan därför kallas för akuta lån. Kanske för att man måste betala av en räkning innan förfallodatum eller att ett fönster på lägenheten har gått sönder.

Allra vanligast av vår erfarenhet är att låna 3000 kr. Något som du kan göra gratis, eller rättare sagt kostnadsfritt hon flera långivare. Det finns företag som erbjuder upp till 5000 kr lån räntefritt. Det är dessa låneföretag som vi främst tipsar om på denna sida.

De allra största summorna kan vara upp till 50 000 kr. Dessa lån tas inte speciellt ofta. Denna typ av snabblån tas inte sällan av företag. Det kan handla om ett startlån för företaget eller om t.ex. andra skulder som är nödvändiga att betala av.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *