Profilkredit

Profilkredit är en sajt där du som privatperson kan ansöka om lån. Det är en kreditgivare som låter dig ansöka om lån på bara några minuter. Det är ett företag som ägs av Finans 24/7 Sverige AB och de är under tillsyn av Finansinspektionen.

Profilkredit kommer erbjuda gratis lån utan ränta under den första månaden. Vilket många låntagare uppskattar naturligtvis.

Profilkredit lovar låntagaren snabba lån som är både enkla att ta och snabba att betala tillbaka. Om du till exempel plötsligt behöver lite extra pengar i kassan så kan detta vara ett ställe för dig. Det är alltså konsumtionslån det är frågan om och det spelar ingen roll om du spenderar dessa pengar på kläder, en handväska eller varför inte en diskmaskin. I denna guide kommer vi gå igenom om vi tycker Profilkredit är ett bra ställe att låna pengar från eller inte.

profilkredit-lan-rantefritt-1-manadVad är Profilkredit?

Profilkredit är alltså ett snabblåneföretag som erbjuder snabba konsumtionslån. Som man ser genast när man stiger in på deras sajt så kan man låna mellan 10 000 och 25 000 kronor. På deras sajt kan man enkelt justera ett skjutreglage till önskad summa man vill låna. Då man har gjort det kommer all nödvändig information om lånet synas på reglagets högra sida. Där kan du se hur mycket lånet kommer kosta per månad, hur lång låneperioden är och hur mycket du sammanlagt kommer betala för ditt lån.

Det finns också information om uppläggningsavgift same nominell årsränta och effektiv ränta. Låneperioden verkar inte gå att ändra vilket vi tycker är lite synd. Det går inte att låna 1000 kr eller ta ett lån på 2000 kr hos denna sida. Istället kräver man lite högre belopp.

Profilkredits erbjudande

Vissa företag som erbjuder konsumtionslån brukar ge olika erbjudanden åt sina kunder. Ett vanligt sådant är att man inte alls behöver betala någon ränta på sitt första lån. Hos Profilkredit hittar man däremot inte något sådant erbjudande.

Profilkredit nämner inte själv särskilt många fördelar med att ta lån från just dem, förutom snabbhet och enkelhet. De hämtar inte dina uppgifter från Upplysningscentralen så din tidigare kredithistoria spelar ingen roll. Efter att du har ansökt om ditt lån kommer det snabbt betalas till ditt konto utan några som helst komplikationer.

Vi tycker också att de har en väldigt snygg och lättanvänd sida vilket gör lånandet smidigare. Om du har några som helst frågor kan du dessutom ringa dem vardagar mellan 09:00 och 17:00.

Profilkredit i jämförelse med övriga konsumtionslån

Trots att det inte finns något erbjudande åt sig som ny kund så är den nominella årsräntan hos Profilkredit rätt hyfsad. Det är inte den lägsta vi har sett men med en ränta på 39% så ligger deras lån på en ganska bra nivå jämfört med många andra kreditgivare. Den effektiva räntan för ditt direktlån är på mellan 54% och 65% vilket inte heller är särskilt dåligt.

Uppläggningsavgiften är ungefär som från andra långivare men här verkar inte finnas någon aviavgift vilket är bra. Ibland kan denna avgift vara på många hundra om inte tusen kronor så vi är glada över att det inte finns någon sådan.

lan-profilkredit-rantefritt-forsta-manadRäkneexempel

Om du till exempel tar ut ett lån på den högsta möjliga summan som är 25 000 kronor så tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kronor. Du kommer betala 1585 kronor per månad i 24 månader. Sammanlagt innebär det att du kommer betala 38 040 kronor för hela ditt lån.

Hur lånar man hos Profilkredit?

För att låna pengar hos Profilkredit behöver du bara följa några enkla steg. För det första måste du välja hur mycket du vill låna. För tillfället kan du låna mellan 10 000 kronor och 25 000 kronor så det minsta lånebeloppet är relativt högt. För det andra måste du fylla i en låneansökan med alla dina personliga uppgifter. Det tredje steget är att skriva under ditt låneavtal med BankID. Efter att du har bekräftat din låneansökan med BankID kommer dina pengar genast att betalas in på ditt konto.

Innan du tar ett lån rekommenderar vi att du tar en titt på deras sida “goda råd”. Där kan du hitta alla nödvändiga saker du behöver tänka på innan du tar ditt lån.

Sammanfattning

Profilkredit är inte ett dåligt ställe att låna pengar på. Vi gillar att de har få avgifter och även räntan är rimlig för konsumtionslån. Den minsta summan man kan låna är 10 000 kronor vilket är mycket högt. Det är därför ett lån man antagligen tar för lite större inköp. Vill du bara låna några hundra kronor eller någon tusenlapp är Profilkredit inte för dig. Det finns inte heller mycket flexibilitet vad det gäller betalningstiden och alla lån är på 24 månader.

Om du letar efter information om Profilkredit på övriga lånejämförelsesajter så får de ofta bra betyg. Det verkar som om låntagare har varit väldigt nöjda med servicen de har fått hos dem och det är ju såklart en bra sak. De är också under tillsyn av Finansinspektionen. Vi ser därför ingen större orsak att inte ta ett lån härifrån utan det är ett respektabelt företag som också vi litar på.